Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt bare langsom vekst i USA

New York (NTB-Reuters-AFP): Amerikanske bedrifter ansatte flere nye medarbeidere i juli enn ventet. Men svake tall fra industrien tyder på at den økonomiske veksten i USA fortsatt er lav.

Den såkalte PMI-indeksen, et mål på virksomheten i industrien, viste onsdag fallende produksjon for andre måned på rad. Det er dårlig nytt, for fabrikkindustrien var en viktig drivkraft for å få USA ut av de alvorlige nedgangstidene i 2008-2009.

Den økonomiske utviklingen i USA har bremset opp de siste månedene, delvis som følge av ringvirkninger fra gjeldskrisen i eurosonen. Nå ser det ut til at veksten i tredje kvartal i år kan bli svakere enn de 1,5 prosentene som ble registrert i andre kvartal.

Arbeidsledigheten i USA antas å ligge ganske stabilt. I juli ansatte de amerikanske bedriftene 163.000 nye medarbeidere - flere enn de 120.000 som var ventet, men færre enn de 172.000 som fikk jobb i juni.

Forbrukernes tillit til den økonomiske utviklingen i USA er ikke høy. Det gjenspeiles blant annet av at landets tre store bilprodusenter - General Motors, Ford og Chrysler - alle melder om lavere salg enn ventet i juli. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?