RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt bedring i riggratene internasjonalt

Sist oppdatert:
Lønnsomhetsindeksen for offshore riggmarkedet, den såkalte Score-indeksen fortsatte å vise en positiv trend i januar, selv om Nordsjøen ble noe svakere
Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Nordsjøen som var sterkeste i desember, falt noe tilbake i januar ifølge Score-indeksen, som viste et fall på månedsbasis på 5,6 prosent, og indeksen endte på 38,1. Scoreindeksen for Nordsjøen ligger nå 14,7 prosent under januar i fjor.

En heller flat utvikling i Mexico-gulfen, mens både Vest-Afrika og Sørøst-Asia viste kraftig oppgang. De to markedene bedret seg med henholdsvis 8,2 og 8,8 prosent fra desember til januar, og ligger nå over fjorårsnivået.

Utenom Nordsjøen er faktisk de alle de tre andre regionen nå på bedre nivåer enn for ett år siden og nivået for fem år siden.

Den samlede score-indeksen er opp 4,1 prosent fra desember, mens den er opp 7,1 prosent fra januar i fjor. Det har vært bedring både for oppjekkbare og flytende borerigger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere