Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt bilvask i Sofienberggata

Mohammad Butt og hans fire ansatte kunne juble sist torsdag. Politikerne gikk imot Plan- og bygningsetaten og ga tillatelse til fortsatt drift av bilvaskeriet.

SOFIENBERG: Jeg vil gjerne takk beboerne i Sofienberggata 49 som har støttet meg moralsk i denne saken, sier Butt til Østkantavisa.
Etter at bilvaskeriet ble klaget inn for støy i 2005 har framtida vært usikker for Butt og hans ansatte. Plan- og bygningsetaten ga ham først tillatelse til å drive bilvaskeri i lokalene i Sofienberggata, men trakk senere tillatelsen tilbake. Spørsmålet om hvor mye støy vaskeriet genererte var sentralt. Påstand har stått påstand mot påstand, og Teknisk- og miljøkomiteen i bydelen tok da affære. Politikerne dro rett og slett på befaring, for selv å undersøke forholdene i saken.
Da vi var på befaring skjønte vi at det ikke var snakk om noe støyproblem, sier Ted Heen (FrP).
Mohammad Butt var lettet over bydelspolitikernes avgjørelse.
Jeg synes politikerne i Bydel Grünerløkka har behandlet saken seriøst, og det er jeg takknemlig for, sier Butt.
Han er glad han selv og de ansatte slipper å finne seg nye jobber. Selv har Butt en syk kone som trenger mye oppfølging, slik at han vanskelig kunne tatt seg en annen jobb.
Og mine ansatte slipper nå å gå på arbeids- eller sosialkontoret, men kan isteden jobbe hos meg og bidra til samfunnet med sine skatteinnbetalinger, sier Butt.
Avgjørende for bydelspolitikerne var også at det har vært drevet næringsvirksomhet i lokalene tidligere. Dermed gikk bydelsutvalget mot Plan- og bygningsetatens og bydelsdirektørens innstilling i saken, som var å ikke gi dispensasjon til fortsatt vaskeridrift.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte