*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt blodrøde tall på nett

Tross en oppgang i nettannonseringen taper de største nettavisene flersifrede millionbeløp.

20.06.08 11:06

Ifølge Finansavisen var det ingen av nettavisene som tjente penger på nett i fjor. VG Nett reduserte imidertid tapene, mens både dn.no og dagbladet.no tapte tosifrede millionbeløp hver.

Men for å være litt positive nå i sommer: Det må sies at VG, Dagbladet og Dn i 2002 økte inntektene og bedret resultatene. Men ikke nok. Fortsatt er tallene blodrøde.

Verst er det for DB Medialab, som hadde et resultat før skatt på 20,1 millioner kroner - i rødt. Driftsresultatet endte på minus 11,1 millioner kroner. Tilsammen har Dagbladet svidd av 84,8 millioner kroner på dagbladet.no. Lyset i tunnellen er at underskuddet var dobbelt så stort i forfjor, og inntektene noe lavere.

DN Nye Medier, som er Dagens Næringslivs nettsatsning, gjør det ikke stort bedre enn Dagbladet. De hadde et resultat før skatt på 19,7 millioner kroner i fjor, mot 26,6 millioner året før. Forbedringen er et resultat av kostnadskutt, for inntektene er ikke stort bedre enn året før.

For VG Multimedia AS er imidlertid bildet lysere. VGs nettavise økte omsetningen med 64 prosent til 35,9 millioner kroner - uten at kostnadene har vokst proposjonalt. Dette har gjort at VG har klart å krympet underskuddet fra 19,9 til fem millioner kroner.

Ifølge Torry Pedersen i VG Nett kommer omsetningen i selskapet til å nærme seg 50 millioner kroner i år, mot 35,9 millioner i fjor. Til Finansavisen forteller han også at VG Nett gikk med overskudd i de to første kvartalene i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.