*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt borgerlig uenighet om asylbarn

Oslo (NTB): Om lag 700 asylbarn får ikke oppholdstillatelse i julegave fra de borgerlige. Forhandlingene trekker ut.

Nå forhandles det både om en varig løsning for asylbarna og bruk av lukkede asylmottak i Norge. Justisminister Anders Anundsen (Frp) har tidligere uttalt at målet var å bli ferdig med forhandlingene før jul. Nå trengs det etter det Dagsavisen erfarer mer tid for å bli enige.

Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet legger ikke skjul på at innvandringspolitikken er et område hvor regjeringspartiene og sentrum står langt fra hverandre.

- Det er klart at fire partier har ulike meninger. Derfor forhandlet vi om dette i Nydalen og hovedkampene ble tatt der. Nå gjenstår kun detaljer, men det er selvsagt krevende når man har så ulikt utgangspunkt som vi til tider har, sier Frp-politikeren til Dagsavisen.

Forhandlingene nå dreier seg om hvordan samarbeidsavtalen som ble undertegnet i september skal settes ut i live. Venstre-leder Trine Skei Grande legger ikke skjul på at forhandlingene kan trekke ut.

- Det er ikke lett. For å klare å finne en enighet må vi kanskje gjøre større grep enn det vi trodde, og da må vi gjøre det ordentlig, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.