*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt dårlig i Aftenbladet

Konsernet Stavanger Aftenblad fortsatte å slite i fjerde kvartal

19.05.08 01:15

Mediekonsernet fikk et resultat før skatt på minus 8 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 1,2 millioner kroner i samme kvartal året før. Omsetningen endte på 33,3 millioner kroner i fjerde kvartal, mens det tilsvarende tallet for fjerde kvartal 2001 var 32,6 millioner kroner.



Selskapet skriver dette om utsiktene for 2003:



- År 2002 ble et svakt år for Stavanger Aftenblad som følge av svikt i avisannonseinntektene. Styret vedtok at kostnadsnivået måtte reduseres slik at konsernet kan ha tilfredsstillende inntjening også i år med tilbakegang. Konsernets avkastningsmål er en netto driftsmargin på 8 prosent.



Tiltakene vil gi lavere kostnader fra år 2003. Styret regner med at midlene som er avsatt til omstilling er tilstrekkelige til å gjennomføre de tiltak som er nødvendige for å nå avkastningsmålet.



Det ventes ikke vesentlige endringer i reklame- og annonsemarkedet i år 2003, men mange usikkerhetsfaktorer både regionalt, nasjonalt og internasjonalt kan forrykke dette bildet. Opplagsmessig er det forventninger om at avisens nye layout og helgepakken som lanseres våren 2003, vil stanse salgssvikten avisen har hatt de siste par årene.



Les mer om denne saken hos iMarkedets søstepublikasjon Propaganda:

Mediekanalen Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.