RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt elendighet i Eltek

Sist oppdatert:
Det er fortsatt elendighet for Morten Angelil og Eltek. Selskapet ser ytterligere nedgang i strømforsyningsmarkedet i 2003
Eltek lager strømforsyningsløsninger primært til telekomindustrien. Selskapet gjorde det dårlig i første kvartal, og det ser ikke ut til at elendigheten vil noen ende ta.

I kvartalsmeldingen torsdag heter det at selskapet ser ytterligere nedgang i strømsforsyningsmarkedet i 2003. Angelil opplyser at SARS-viruset kan slå negativt ut på selskapets operasjon i Asia, men at Elteks kinesiske partnere ikke har ansatte som er rammet av sykdommen.

Resultat før skatt endte på 19 millioner kroner i første kvartal, mens det var ventet minus 15 millioner kroner, ifølge analytikerestimatene til TDN Finans.

Omsetningen endte på 181 millioner kroner i første kvartal, mens det var ventet 202 millioner kroner. Eltek meldte om en ordrereserve ved utgangen av kvartalet på 181 millioner kroner, mens det ved utgangen av 2002 var en ordre reserve på 132 millioner kroner.

Selskapets driftsresultat endte på minus 15,3 millioner kroner i første kvartal 2003, mens det var på minus 17,4 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Kontantstrømmen i første kvartal var negativt 15 millioner kroner.

Eltek meldte på presentasjonen torsdag at det viktige OEM-området, hvor Eltek produserer enheter for andre merkevarer, var det lav aktivitet i første kvartal. Selskapet melder imidlertid at den tredje rammeavtale er på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere