RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt en trussel mot barnelunger

Sist oppdatert:
Foreldre som røyker før og etter en fødsel er fortsatt et stort helseproblem

(SIDE2): En ny internasjonal studie av mer enn 20 000 barn bekrefter at røyking under og etter svangerskapet er svært skadelig.

Barn som har mødre som røyker under graviditeten har 31 til 40 prosent større sjanse til å få dårligere lungefunksjon enn de barna som har en mor som ikke røyker.

Effektene av røyking under svangerskapet kan vare opp til 12 års alderen. Røyking etter selve fødselen kan skade barnas lunger enda mer. Dette i følge Manfred A Neubergers utsagn til Reuters Health.

Doktorene forteller videre at det er vanskelig å si om lungene vil være svekket på permanent basis, spesielt ettersom barn som har hatt foreldre som røyker ofte begynner å røyke selv i tenårene.

De 22 717 barna som var med i undersøkelsen kom fra åtte forskjellige land. Hele seksti prosent av barna hadde på et eller annet tidspunkt blitt utsatt for røyking.

Flere helsesaker finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere