Fortsatt erkefiender

Vigdis har tydeligvis ikke tilgitt Catharina, og meldte seg nylig inn i en hatgruppe mot henne på Facebook.

14.04.08 10:30

(SIDE2:) Det er et halvt år siden innspillingen av «Farmen» tok slutt, men intrigene pågår i aller høyeste grad fortsatt.

Catharina H. Pedersen er en av dem som har fått aller mest negative tilbakemeldinger siden «Farmen» startet på TV, og har fått mange hatgrupper på blant annet Facebook. Nå har med-deltaker Vigdis Wanvik meldt seg inn i en av dem, ifølge Her og Nå.

Gruppa «Vi som hater Catharina på farmen mer enn mygg!!!! og vi hater mygg!!» ble startet i slutten av februar, og er en av mange hatgrupper dedikert til Catharina. Flere av «Farmen»-deltakerne har i ettertid gått ut og forsvart Lofoten-jenta og hevdet at hun ble fremstilt feil av TV 2.

Les mer:Ba om å bli andrekjempe

- At Catharina blir feil fremstilt på TV, er bare tull. Det er bare å beklage, men sånn opplevde jeg henne utenfor også, sier derimot Vigdis til Her og Nå, og legger til at nå har hun tenkt å melde seg ut av gruppa.

Catharina selv er ikke overrasket over Vigdis.

- «Farmen» er «Farmen», og når du går ut den døra, er det ferdig. Hvis Vigdis vil fortsette med spillet et halvt år etter at innspillingen er over, må hun for all del bare gjøre det, sier hun til bladet.

Misliker Torkel
Hatgruppen har over 1200 medlemmer, og er en av syv i Catharinas navn. Men hun er langt fra den eneste som blir hetset på det populære nettstedet. Torkel har etter sin uke som storbonde seilt opp som en sterk kandidat til den tvilsomme æren av å være «den vi elsker å hate». Han har hele ti negative grupper, og heller ikke Unni, Hugo og Christian slipper unna.

Da Side2 sjekket Facebook hadde Vigdis meldt seg ut av Catharina-gruppa, men var fortsatt medlem av en litt mer hyggelig gruppe, fanguppa til «Farmen»-utfordreren Ida, som hun har fått et godt forhold til inne på «Farmen».

Amin og Hugo er pop
Det er nemlig ikke bare hatgrupper det går i. De aller fleste deltakerne har også sine egne fangrupper av varierende størrelse. På popularitetstoppen ligger Amin og Hugo side om side, en god illustrasjon på at det har vært spesielt to episoder som har vært avgjørende for hvordan deltakerne har blitt oppfattet av seerne.

Først var det utskvisingen av Amin etter spritepisoden på markedet. Seerne raste da jentene på gården presset Amin til å gi seg, og støttemeldingen til 20-åringen rant inn, både i nettmøter, på Facebook og i kommentarfeltene og på forum til landets nettaviser.

Det var spesielt Catharina som fikk skylden den gangen, og Amin selv gikk ut flere ganger i media og ba folk slutte å være sure på henne.

Les mer:Seerne støtter Amin

Les mer:Farmen-rivalene er gode venner

I forrige uke så seerne rødt enda en gang, da Hugo måtte takke for seg etter at han tapte tvekampen mot Eren i bryting. Seerne mente det var urettferdig at Eren fikk lov å velge bryting som tvekamp-gren når dette var noe han har vært norgesmester i. I tillegg hadde Hugo en mulig skiveutglidning i ryggen, noe Eren visste.

Les mer:- Jeg er ikke bitter

Les mer:- Utrolig urettferdig

TV 2 har også blitt kraftig kritisert de siste dagene for å røpe for mye, for tidlig.

Les mer:Raser mot Farmen-avsløringer

Så spørs det å se om seeropprøret vil få noe å si for seertallene. «Farmen» ligger nemlig opp mot millionen i seertall, og har 100.000 flere seere enn forrige sesong.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.