RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt fall i USAs petroleumslagre

Sist oppdatert:
De amerikanske petroleumslagrene fortsatte å falle sist uke, trukket ned av destillatlagrene. Råoljelagrene viste en klar økning etter å ha vært under minimumsnivået uken før
Det var ventet et fall i råoljelagrene på mellom 1 og 3 millioner fat, ifølge estimater innhentet av CBS MarketWatch. Ifølge det amerikanske energidepartementet økte råoljelagrene med 3,1 millioner fat nå på 272,9 millioner, som er 15,6 prosent under samme periode i fjor i uken som endte 14. februar.

Energidepartementet melder at det ser ut til at importen fra Venezuela nå øker.

Råoljelagrene er dermed fortsatt rett rundt det som er karakterisert som minimumsdriftsnivå, 270 millioner fat.

Når det gjelder bensinlagrene, viser de et fall på 1,4 millioner fat til 211,2 millioner fat. Det var ventet et fall på 1-3 millioner fat. Bensinlagrene er nå 4,1 prosent under samme periode i fjor.

Det var ventet et fall i destillatlagrene på mellom 2 og 4 millioner fat sist uke, ifølge estimater fra CBS MarketWatch, men fasiten fra DOE viser et fall på hele 4,6 millioner fat til 103,6 millioner fat.

Lagrene er nå 22,8 prosent lavere enn i samme periode i fjor, og ifølge DOE er de nå godt under den nedre enden av det normale driftsintervallet.

De totale kommersielle petroleumslagrene falt med hele 6,7 millioner fat i løpet av siste uke, og nå 11,9 prosent under fjoråres nivå, og under den nedre enden av normalintervallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere