*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt feil i matmerkingen

Oslo (NTB): Selv om mange produsenter har rettet opp villedende matmerking, har Mattilsynet funnet feil ved drøyt hver tiende vare.

09.01.14 11:35

I 2013 fant tilsynet feil ved 94 av de nærmere 200 undersøkte produktene. Blant annet ble varebetegnelse og illustrasjoner vurdert opp mot ingredienslisten. Undersøkelsen tok for seg frokostprodukter.

Mattilsynet mente rapporten tegnet et bilde av «en ukultur i bransjen». Nå har tilsynet inntrykk av at produsentene tar merkingen mer på alvor, men fortsatt har ti av de 94 produktene merkingsfeil. Tolv produkter er borte fra markedet.

- Vi er fornøyd med at produsentene tar dette på alvor slik at forbrukerne får god informasjon om produktene de legger i handlekurven. Vi følger opp de produsentene som fortsatt har feil i merkingen, sier seksjonssjef Atle Wold.

Alle de undersøkte kjøtt- og fiskepåleggene som ble undersøkt, har nå korrekt merking. Men fortsatt har fem brødtyper feil i merkingen. Noen av produsentene har fått ekstra tid til å rette opp feilene.

- Vi forstår at det kan ta tid å utarbeide og ta i bruk ny emballasje, men vi forventer at alt blir rettet i løpet av kort tid, forteller seksjonssjefen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag