RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt full forvirring rundt PGS-aksjene

Sist oppdatert:
Det hersker fortsatt full forvirring rundt hvordan handelen i Jens Ulltveit-Moes Petroleum Geo-Services skal avsluttes i dag
På mandag falt PGS-aksjen kraftig i USA fordi det da ble klart at man normalt ikke ville få benyttet tegningsretter dersom man kjøpte aksjer, på grunn av registreringsprosessen i USA.

Men forvirringen er ikke over med det.

Ifølge meldinger fra selskapet og tilrettelegger ABG Sundal Collier er siste frist for å tegne seg i tegningsrettsemisjonen klokken 16 i ettermiddag. Børsen er imidlertid åpen til 16:10, hvor de 10 siste minuttene er den såkalte sluttauksjonen.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen kan ikke overfor iMarkedet i ettermiddag bekrefte om handelen i PGS-aksjen i dag blir stoppet 16 eller om den vil fortsett inn i sluttauksjon, og da uten tegningsretter. Utgangspunktet er at aksjehandelen på Oslo Børs går frem til klokken 16:10.

Det som ytterligere forvirrer er teksten i en annen presiserende melding fra PGS sendt ut tirsdag ettermiddag, hvor det heter at gjenstående ordre i PGS-aksjen vil bli strøket etter Closing Call. Det er imidlertid ikke opplyst om man med Closing Call mener klokken 16 eller 16:10.

Ifølge børsen er Closing Call klokken 16:10, etter at man innførte systemet med sluttauksjon, men mye tyder på at meldingene er basert på det gamle tidspunktet.

Olsen opplyser til iMarkedet at børsen nå vil vurdere å be selskapet presisere hvilke tidspunkter som skal være gjeldende, slik at man unngår kaos i ettermiddag når dagens PGS-aksjer handles for siste gang.

Etter dagens handel vil nemlig de gamle aksjene bli nullet, og en ny aksje kommer i handel fra torsdag. Bytteforholdet er 129 gamle aksjer for en ny aksje, samt at de som benytter tegningsretten kan tegne en ny aksje for hver 23. gamle aksje til kurs 14,17 dollar.

De som skal benytte tegningsretten må ha registrert eventuelle kjøpte aksjer i dag i VPS innen førstkommende mandag, samt sende inn tegningsbestilling til ABG Sundal Collier før klokken 16 i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere