RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt gode utsikter til sol og varme

Foto: Poppe, Cornelius
Sist oppdatert:

Sommeren har ikke gitt seg foreløpig. I helgen kan det bli mye sol, og temperaturen kommer opp i 20 grader og høyere mange steder i landet.

Noen byger må vi regne med både søndag og mandag, men de aller fleste stedene kan velgerne gå tørrskodd til valglokalene.

– Høsten er kommet ifølge kalenderen, men det er mange steder været ikke blir så verst. Temperaturen er høy til å være september, men det er jo tidlig i måneden, sier statsmeteorolog Bjørn Rønning ved Meteorologisk institutt.

Ganske fin helg
– Hvis vi ser på det østafjelske blir lørdag ganske bra. Det kommer litt regn sent på dagen. I Agder og Telemark kommer regnet tidligere. Temperaturen blir ganske høy, det kan fort bli over 20 grader på Østlandet og delvis i Telemark. Søndag blir temperaturen litt lavere. Det blir stort sett oppholdsvær, og det kan komme noen regnbyger, forteller Rønning.

Vestlandet kan vente seg en våt og varm fredag. Temperaturen stiger videre og kommer godt over 20 grader både lørdag og søndag før det blir litt mindre varmt på valgdagen mandag.

Gode temperaturer
Også Trøndelag får temperaturer opp på 20-tallet søndag mens det blir noe kjøligere lenger nordover. Men folk i Nord-Norge kan vente seg en god del solskinn og godt vær i helgen.

I begynnelsen av kommende uke blir det skiftende vær i Sør-Norge. Østafjells blir det til dels mye sol og pent vær. Temperaturen holder seg godt oppe utover i uken. På Vestlandet ventes fortsatt forholdsvis høye temperaturer, men det kommer noen regnbyger.

Nord-Norge
I nord ventes ganske bra vær mandag. Etter hvert kommer nedbør fra sør. Også tirsdag blir det bygevær. Temperaturene går litt ned i Nordland og Troms de første dagene i uken, men holder seg deretter stabile. I Finmark kan temperaturen gå litt opp.

Været fra onsdag til lørdag ventes å bli skiftende med noe regn og lange perioder med oppholdsvær i de nordlige fylkene.

I Sør-Norge blir det skiftende vær med noe regn men også lange perioder med oppholdsvær. Temperaturen holder seg også forholdsvis høyt, selv om det kanskje er slutt på å se 20-tallet på termometeret.

– Alt i alt ser det ikke så verst ut for helgen og den kommende uken, konkluderer statsmeteorologen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere