RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt halvert oljeeksport fra Syd-Irak(Ny)

Sist oppdatert:
Eksporten av råolje fra feltene i det sydlige Irak er fortsatt halvert. Flere supertankere ligger nå på vent for å laste. En gjenåpnign ventes før helgen
Nytt: Ser gjenåpning av rørledning

Det opplyser representanter for det sydlige statsoljeselskapet South Oil Co. til nyhetsbyrået Dow Jones tirsdag. Det var i forrige uke at halvparten av eksportkapasiteten ble stengt ned på grunn av den tiltagende uroen i den sydlige delen av landet.

Nå sier en representant til Dow Jones at rørledningen som har vært stengt på grunn av uro vil gjenåpnes i løept av 48 timer.

Det eksporteres nå kun 900.000 fat pr. dag fra de to oljeutskipningsterminalene ved Persia-gulfen, som er en halvering i forhold til kapasiteten i rørledningene.

Ifølge Dow Jones ligger det nå flere VLCC'er som var innbefraktet for å løfte olje fra det sydlige Irak og venter på å laste.

For øyeblikekt er det ExxonMobils VLCC Utah som ligger og laster, mens fem andre navngitte VLCC'er ligger på vente utenfor terminalen.

I går ble en oljebrønn satt i flammer nær den sørirakiske byen Amarah, og dette vil ifølge en kilde påvirke produksjonen av tungolje fra Buzurgan-feltet. Feltet produserer tungoljen som blandes inn i kvaliteten Basra Light.

Brannen i brønnen er under slukking, men det er usikkert hvor lang tid arbeidet med å få brønnen under kontroll vil ta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere