RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ikke fast fisk for Petrolia Drilling

Sist oppdatert:
Riggselskapet Petrolia Drilling fortsetter å jobbe med å skaffe en fast kontrakt til riggen Petrolia, mens riggens verdi fortsetter å stige
Ifølge selskapets første kvartalsrapport pågår nå arbeidet med å reaktivere riggen for fullt, men arbeidet vil først bli ferdigstilt når en kontrakt foreligger. Selskapet valgte tidligere i år å takke nei til en kontrakt med russiske Gazflot som følge av utilfredsstillende kontraktsbetingelser.

Dagens ratenivå for andre generasjons halvnedsenkbare rigger, semi'er, ligger på rundt 120.000 - 130.000 dollar per dag ifølge Petrolia. De har i tillegg til sett ratene fortsette å stige fått nye megleranslag for verdien på SS Petrolia, og de ligger nå på 45-50 millioner dollar. Riggen er bokført til 16 millioner dollar.

- Som følge av tap og investeringer de siste år, er fremførbart underskudd, inklusiv midlertidige forskjeller på 1 milliard kroner, melder riggselskapet som har store finansielle problemer de siste årene.

Når det gjelder boreskipet Valentin Shashin så er selskapet nå i dialog med boreskipets eier i forhold til hvordan tilbakelevering skal skje, spesielt med tanke på PEtrolias utstyr ombord.

- Petrolia Drilling har mottatt forespørsel på salg av dypvannsutstyr. Dette vil selskapet vurdere, mot eventuelt utleie eller bruk av utstyret på andre enheter.

Petrolia skriver at verdien på utstyret forventes å være høyere enn bokført verdi.

Selskapet har ingen inntekter i perioden siden selskapets eneste rigg fortsatt er uten kontrakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere