RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ikke kontroll over storbrann i Bodø - 200 evakuert

Brannvesenets røykdykkere kommer ikke til brannen og alternative slokkemetoder må nå testes.
Brannvesenets røykdykkere kommer ikke til brannen og alternative slokkemetoder må nå testes. Foto: Avisa Nordland
Sist oppdatert:
- Det er fortsatt stor røykutvikling og giftige gasser.

Innsatsleder i politiet, Anders Johansen, sier klokka 10 at de fortsatt ikke har kontroll på brannen.

- Det er fremdeles stor røykutvikling og giftige gasser, sier Johansen til Avisa Nordland

Han sier veidere at sperringene i området blir stående så lenge det er giftig røyk i lufta.

- Det er omfattende skader i underetasjen, og sannsynligvis store røyksakder ellers i bygget.

Røydykkerne slet

Ronny Hagen Langfjord, vakthavende brannsjef, sier det jobbes intenst med å få kontroll.

- Vi har fått senket temperaturen i ytre deler av bygget, og har nå fått inn 15 røykdykkere. Det er ikke lenger åpne flammer, men store ulmebranner vi jobber med å få kontroll på, sier han.

Ifølge Ronny Hagen Langfjord, vakthavende brannsjef, slet røykdykkerne  med å komme til stedene hvor det brenner.

- Problemet er at det brenner i mange små lagerrom. Røykdykkerne kommer rett og slett ikke til med vann for å få slukket. Det er trangt på grunn av mange reoler og annet utstyr. I tillegg er det meget vamt og tett, noe som gjør det vanskelig for røykdykkerne, sier Hagen Langfjord til an.no ved 07.45-tiden til Avisa Nordland

Ifølge vakthavnende brannsjef til de nå prøve alternative slukningsmetoder. Blant annet skal man prøve å ta i bruk skum. Det er fortsatt enormt stor røykutvikling på stedet.

Totalt deltar 50 mann fra Salten brann i slukningarbeidet. De har kommet inn et brannlag fra Fauske som bistår. I tillegg bistår mannskaper fra Bodø hovedflystasjon.

Brannen har spredt seg et godt stykke inn i bygget i tilknytning til Jysk, og slukkingen er vanskelig på grunn av høy varme- og røykutvikling og dårlig sikt.

Blusset opp igjen

Brannvesenet trodde tidlig torsdag morgen at de hadde klart å få kontroll, men så blusset den opp igjen.

– Vi har ikke tid til å snakke nå, er den korte meldingen brannvesenet gir Avisa Nordland i 6.30-tiden torsdag morgen.

En time senere hadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll.

– Vi varsler og evakuerer Brekkatunet og Brekkahaugen i dette øyeblikk, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten politidistrikt.

– Der skal de som få beskjed om å evakuere møte krysset gamle Kongsvei og Innstrandaveien. Der er det et kontrollpunkt, sier han videre.

200 måtte evakueres

Over 200 må evakueres på grunn av brannen på Hunstadsenteret i Bodø. Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll torsdag morgen.

– Brannen har tiltatt og brannvesenet har ikke kontroll, opplyser operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten politidistrikt til NTB klokken 6.45 torsdag morgen.

Det er stor røykutvikling på stedet, og det er derfor besluttet å evakuere en del av et boligområde som ligger øst for senteret. Det gjelder områdene Brekkatunet og Brekkahaugen. Totalt dreier dette seg om rundt 200 personer.

– Så blir det vurdert fortløpende om det blir nødvendig å utvide området, sier Bernhof.

Startet onsdag kveld

Politiet fikk melding om brannen rundt klokka 20.20 onsdag kveld. Senteret ble raskt evakuert, Shell-stasjonen like ved ble stengt, og brua over riksveien og nærliggende gang- og sykkelveier ble avstengt.

Politiet oppfordret beboere i nærområdet til å holde dører og vinduer lukket på grunn av røyken, men etter hvert var ikke det nok, og brannvesenet og politiet besluttet å evakuere en bygning med hybelleiligheter like ved. Elleve personer ble evakuert.

– Inne i lokalene til Jysk, hvor brannen startet, er det en del møbler i plast som avgir giftig røyk, opplyste operasjonsleder Odd Ivar Pettersen til NRK onsdag kveld. kvelden.

Videoen under er publisert med tillatelse av Avisa Nordland:

Ingen personer ble skadd i brannen, men en kvinne som jobbet i Jysk-forretningen, ble sendt til Nordlandssykehuset for sjekk fordi hun kunne ha pustet inn den giftige røyken. Rengård opplyser imidlertid at hun slapp fra hendelsen uten mén, og at hun er i god form.

- Veldig dramatisk

– Dette er veldig dramatisk for oss. Vi har i kveld tatt kontakt med alle våre ansatte. Brannen startet i lokalet vårt, men det var ingen kunder til stede. Brannen skal ha startet etter stengetid. Vi reiser vi opp dit med første fly i morgen tidlig, slik at vi får snakket nærmere med de ansatte, sier han til NRK.

Han kjenner ikke til årsaken til brannen.

– Plutselig hørte vi et kraftig smell, så kom hele veggen inn. Da var det bare å ta beina fatt, sier han til NRK.

Truls Andersen forteller til Avisa Nordland at det var lettveggen mellom Jysk og Bodø Squashsenter som blåste ut rett etter smellet.

– Da kom det sivende inn masse røyk, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere