*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt ingen avklaring i vekterkonflikten

Oslo (NTB): Partene i vekterkonflikten, Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service, kom ikke nærmere enighet etter sonderingssamtaler hos Riksmekleren mandag.

04.06.12 16:43

Mandag ettermiddag var det klart at samtalene ikke førte til at partene gjenopptar formell mekling. Samtalene hadde pågått hos Riksmekleren siden klokken 10.00 mandag formiddag.

Etter at partene ikke klarte å komme nærmere hverandre i sonderingene, er administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service pessimistisk med tanke på å komme til enighet.

Riksmekleren tok initiativ til å fortsette samtalene etter at partene snakket sammen søndag ettermiddag og kveld helt fram til midnatt.

Norsk Arbeidsmandsforbund tok mandag morgen ut ytterligere 1.200 organiserte vektere i streik. Den andre organisasjonen som organiserer vektere, Parat, godtok tilbudet fra NHO Service før helgen og er ikke i streik.

Flere flyplasser er stengt, og andre har sterkt begrenset kapasitet på grunn av at sikkerhetskontrollen er rammet av streiken. NAF har tatt ut 149 vektere i streik ved Gardermoen, og ingen flere ble tatt ut i streik ved landets største flyplass mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.