RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ingen fysiske hindringer rundt Stortinget

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lite har skjedd etter 22. juli.

- Det er gjort både synlige og usynlige sikkerhetstiltak etter 22. juli, sier sikkerhetssjef Berit Michelet ved Stortinget til Adresseavisen, og viser til at det blant annet er foretatt en midlertidig trafikkregulering i Akersgata og at man dermed ikke kan parkere bak Stortinget.

- Det er fysisk mulig, men det er satt opp skilting, påpeker hun, uten å kommentere ytterligere hvorvidt en terrorist ville tatt hensyn til skiltingen.

Forsker Sunniva Frislid Meyer ved Transportøkonomisk institutt har skrevet doktorgrad om terror i offentlige rom. Hun understreker at hun ikke kjenner til risikovurderingen for Stortinget, men stiller seg noe undrende til at Regjeringskvartalet gjerdes kraftigere inn enn Stortinget.

- Nå er dette et mye mindre attraktivt mål enn Stortinget, siden Statsministerens kontor ikke er der lenger. Jeg skjønner at noe inngjerding må til på grunn av rasfare og byggearbeid, men jeg stiller spørsmål ved hvorfor de tar et så stort område. Man prioriterer stedet som allerede er truffet, påpeker Meyer.

Annette Tjaberg, assisterende direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, ønsker ikke å kommentere hvordan de vurderer sikkerheten i bygg som Slottet og Stortinget.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere