RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ingen livstegn fra sønnen

Foto: Morten Holm, Scanpix/ Jorid H. Nordmelan/Namdalsavisa
Sist oppdatert:
Bjarne Håkon Hanssens sønn er utvekslingsstudent i Japan.

Eks-statsrådens sønn, Jonas Hanssen (18), befinner seg et av de områdene som ble verst rammet etter at jordskjelvet og tsunamien traff Japan fredag ettermiddag.

Bjarne Hakon Hanssen har fortsatt ikke greid å komme i kontakt med sønnen etter jordskjelvet, skriver Dagbladet.

Uvisshet
Hanssen forteller i et intervju med Dagbladets søndagsutgave om tøffe døgn for familien.

- Det har vært veldig vanskelig for hele familien med mange tanker om uvissheten. Den rasjonelle delen av meg får meg til å håpe og tro at det står bra til med Jonas, sier han til Dagbladet.

Bor på høyde
Familien håper at 18-åringen befant seg hjemme hos vertsfamilien sin i byen Sendai da jordskjelvet og tsunamien rammet byen, de bor på en høyde et stykke fra kysten hvor flodbølgen ikke skal ha nådd.

- Ambassaden i Japan har sjekket ut at Jonas etter all sannsynlighet har vært trygg der dersom han var hjemme da katastrofen skjedde. Familien bor på en høyde 20 kilometer fra kysten, og en flodbølge skal ikke ha nådd dit. Men alle telesamband, nett og veier er ødelagt. De som bor i området har ikke hatt mulighet for å komme i kontakt med omverden på noen måte, sier han videre.

Pålogget på Skype
Sønnen skal ha vært pålogget på IP-telefonitjenesten Skype en time før jordskjelvet nådde byen, noe som kan tyde på at han var hjemme hos vertsfamilien.

UD vil nå sende en dipplomat fra den norske ambassaden i Tokyo inn i Sendaiområet for å lete etter tre nordmenn som forsatt er savnet, en av dem er Jonas Hanssen, skriver VG Nett.

Tallet på omkomne og savnede etter jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan fredag er nå oppe i 2000, melder japanske Kyodo News. Det statlige TV-selskapet NHK melder at dødstallene kan nå 10.000.

Søndag morgen meldte CNN at det offisielle tallet på omkomne var 801.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere