Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt ingen nye svar fra Algerie

- Det jobbes lange dager og arbeidet går greit, sier lederen av Kripos' ID-team.

Torsdag kveld var det fortsatt ingen svar.

De sju ID-ekspertene fra Kripos har siden onsdag jobbet med prøver tatt av de omkomne etter terrorangrepet på Statoils gassanlegg In Aménas. DNA-profiler og annet materiale skal sammenlignes med innsamlet informasjon om de fem nordmennene som fortsatt er savnet.

- Vårt team er fortsatt i full sving. Resultatene av torsdagens undersøkelser vil bli gjennomgått og vurdert sent torsdag ettermiddag eller kveld. På bakgrunn av dette vil vi kanskje kunne foreta identifikasjon. I så fall vil den rapporten videresendes til eventuelle pårørende og Statoil, sier lederen for den nasjonale ID-gruppa, Per Angel i Kripos til NTB.

Han påpeker at arbeidet med å undersøke de drepte ikke er ferdig ennå, og ID-teamet med leger, patologer og tannleger vil fortsette arbeidet fredag.

- Det jobbes lange dager og arbeidet går greit. Vi har ingenting å klage på.

Fikk avtale
Parallelt med ID-gruppas innsats sørger Utenriksdepartementets utrykningsteam (URE) for dialogen med algeriske myndigheter

- Dette er representanter som siden angrepet har jobbet dag og natt for å håndtere krisen. Vi savner fremdeles fem norske statsborgere, sier pressekontakt Kjetil Elsebutangen i UD.

Onsdag byttet utrykningsteamet personell, og fortsetter arbeidet under ledelse av ambassadør Arild Øyen.

- Det viktigste nå er å bistå ID-teamet til Kripos. URE ordner med mye av det praktiske rundt identifiseringsarbeidet, inkludert kontakten med algeriske myndigheter, sier Elsebutangen.

URE var helt sentrale i kontakten som gjorde at ID-eksperter onsdag fikk tilgang til å ta prøver av de drepte for å sjekke om noen av de savnede nordmennene er blant dem.

Bare norske
De norske ID-ekspertene samarbeider med algeriske kolleger og håper å få identifisert alle de døde som er funnet.

- Det er fremdeles bare Norge av de berørte nasjonene som har sendt slik bistand til Algerie. De har tatt med seg alt nødvendig utstyr og sammenligningsmateriale, slik at prøvetaking og analyser kan gjøres der. Sånn sett har vi foreløpig lagt opp til at mesteparten av jobben gjøres på stedet, men det er mulighet for å bruke kapasitet her i Norge også, hvis det er nødvendig, sier Angel.

(©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien