*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt ingen sitteplasser på skolebussene

Oslo (NTB): For to år siden ba Stortinget regjeringen om å sørge for sitteplass for alle barn som kjører skolebuss. Foreløpig har det ikke skjedd noe.

I februar 2008 ba stortingsflertallet regjeringen om å sørge for tryggere transport av skolebarn rundt om i distriktene, men fremdeles må flere tusen skolebarn stå i skolebussene, skriver Nationen.

Og det må de kanskje belage seg på å gjøre helt til høsten 2011. Det får saksordfører for det over to år gamle stortingsvedtaket, Eirin Faldet (Ap), til å reagere.

- Arbeidet går altfor tregt. Jeg har vært på Stortinget og vet at ting tar tid, men det å sikre skolebarn sitteplass er veldig viktig. Regelverket skulle vært på plass for lenge siden, sier hun.

Hun får støtte fra Knut Arild Hareide (KrF), leder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, og ikke minst fra Trygg Trafikk.

- Det er tydelig at regjeringen ikke prioriteter det godt nok, sier direktør Karl Sandberg i Trygg Trafikk.

Politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Sigrid Brattabø Handegard (Sp), avviser at regjeringen ikke prioriteter sikring av barn høyt nok.

- Målet er å ha noe på plass i løpet av høsten. Den mest realistiske innføringen er fra skoleåret 2011, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.