RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ingen sitteplasser på skolebussene

Oslo (NTB): For to år siden ba Stortinget regjeringen om å sørge for sitteplass for alle barn som kjører skolebuss. Foreløpig har det ikke skjedd noe.

I februar 2008 ba stortingsflertallet regjeringen om å sørge for tryggere transport av skolebarn rundt om i distriktene, men fremdeles må flere tusen skolebarn stå i skolebussene, skriver Nationen.

Og det må de kanskje belage seg på å gjøre helt til høsten 2011. Det får saksordfører for det over to år gamle stortingsvedtaket, Eirin Faldet (Ap), til å reagere.

- Arbeidet går altfor tregt. Jeg har vært på Stortinget og vet at ting tar tid, men det å sikre skolebarn sitteplass er veldig viktig. Regelverket skulle vært på plass for lenge siden, sier hun.

Hun får støtte fra Knut Arild Hareide (KrF), leder i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, og ikke minst fra Trygg Trafikk.

- Det er tydelig at regjeringen ikke prioriteter det godt nok, sier direktør Karl Sandberg i Trygg Trafikk.

Politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Sigrid Brattabø Handegard (Sp), avviser at regjeringen ikke prioriteter sikring av barn høyt nok.

- Målet er å ha noe på plass i løpet av høsten. Den mest realistiske innføringen er fra skoleåret 2011, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere