*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt krav til utenlandske ansatte på norske fly

Oslo (NTB): Krav om arbeids- og oppholdstillatelse for arbeidstakere fra land utenfor EØS på norske fly blir ikke fjernet, ifølge Arbeidsdepartementet.

16.01.13 14:30

- Norske flyselskap kan dermed ikke bruke personell på asiatiske lønns- og arbeidsvilkår, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Flyselskapet Norwegian har argumentert med behovet for å bruke utenlandsk personell fra land utenfor EØS-området for ikke å bli skadelidende i konkurranse med andre internasjonale aktører. Kravet vakte skarpe reaksjoner fra regjeringens viktigste partner utenfor politikken, LO, som truet med boikott av Norwegian hvis selskapet fikk gjennomslag.

Nå har regjeringen konkludert etter å ha hatt alternativene ute på høring. Samferdselsdepartementet skal utrede problemstillingene som følger av den økte internasjonale konkurransen. Inntil videre blir det ikke endringer i det norske lovverket.

- Regjeringen vil sikre arbeidstakernes vilkår og hindre sosial dumping. Gitt denne usikkerheten ønsker ikke vi at Norge skal være i forkant med noe som kan innebære at norske lønns- og arbeidsvilkår settes på spill, sier arbeidsministeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.