RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Fortsatt kritisk for kvinne som ble skutt i hodet

Siktet mann ennå ikke avhørt.

Tilstanden er mandag formiddag fortsatt kritisk for kvinnen som ble skutt i Oslo. Mannen som er siktet for drapsforsøket, er foreløpig ikke avhørt.

Kvinnen, som er i begynnelsen av 20-årene, ble skutt i hodet i et bolighus i Nuggerudveien, ikke langt fra Lørenskog stasjon, på fylkesgrensen mellom Oslo og Akershus søndag kveld.

– Tilstanden er fortsatt kritisk, men stabil. Kriminalteknikere har nå undersøkt åstedet, og det er avhørt en rekke vitner både på stedet og her på politihuset, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB mandag morgen.

Ikke avhørt
Han kan ikke gå ut med flere detaljer om hva som var motivet for ugjerningen.

– Den første delen av etterforskningsfasen er nå unnagjort. Nå overtar voldsavsnittet saken. Den siktede er ikke avhør enda, og vi vil nok ha mer informasjon om saken i løpet av ettermiddagen, forteller Jacobsen.

Den kritisk skadde kvinnen er født i 1991. Hun ble funnet innendørs i boligen og ble sendt til Ullevål sykehus. Mannen som er siktet, er født i 1988.

– Pågripelsen skjedde ganske raskt etter at vi fikk melding om hendelsen, men jeg kan ikke si noe mer om nøyaktig hvor han ble pågrepet, opplyste vaktleder Bernt Toverud til NTB natt til mandag.

Drapsforsøk
Oslo politidistrikt ble varslet om saken klokken 21.13 søndag.

– Vi rykket ut med bevæpnede styrker, og ambulansen holdt igjen slik at vi ankom stedet omtrent samtidig. I nærheten av åstedet pågrep vi en mistenkt, og vi har også kontroll på en pistol, sa operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Det var flere personer i boligen da kvinnen ble skutt. Tre av dem har status som vitner, kunne politiet opplyse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere