RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt laber begeistring for Romney

Washington (NTB-Reuters): Trass i sterke resultater hittil i nominasjonsprosessen har oppslutningen om Mitt Romney sunket den siste måneden. Mindre enn en tredel av republikanerne støtter ham, ifølge en ny meningsmåling.

29 prosent av de republikanske velgerne støtter Romney i februar, ifølge en landsomfattende måling gjort av Reuters/Ipsos. Det er en nedgang på 1 prosentpoeng fra forrige måned.

Det tyder på at mange fortsatt tviler på om han er den rette kandidaten til å utfordre president Barack Obama i presidentvalget til høsten, trass i den massive organisasjonen han har bygd opp og de overbevisende seirene i New Hampshire, Florida og Nevada.

Romneys tre rivaler i nominasjonskampen ligger nesten likt, rundt 10 prosentpoeng bak ham.

Ron Paul har tatt igjen Newt Gingrich og ligger nå på annen plass etter en økning på 5 prosentpoeng til 21 prosent, mens Gingrich faller 1 prosentpoeng til 19 prosent. Rick Santorum øker også med 5 prosentpoeng og ligger nå på 18 prosent, rett bak Gingrich.

Santorum håper nå at han igjen blir et realistisk alternativ til Romney etter nominasjonsmøtene i Minnesota og Colorado og nominasjonsvalget i Missouri tirsdag, der forhåndsmålinger viser at han har vind i seilene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere