RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt livstruende for barna

Tre barn i alderen 7-12 år gikk gjennom isen ved badestranden Lathari i Alta.
Tre barn i alderen 7-12 år gikk gjennom isen ved badestranden Lathari i Alta. Foto: Ken A. Brox (Finnmark Dagblad)
Jente (13) forsøkte å redde to søsken etter at de falt i vannet i Alta.

Da Finnmark Dagblad var i kontakt med UNN i Tromsø mandag formiddag var tilstanden til de to barna som var involvert i drukningsulykken i Alta søndag fortsatt livstruende.

- Tilstanden er stabil, og vi forventer ingen forandring med det første. De er under full intensivbehandling, og tilstanden er alvorlig og livstruende, sier Tor Øydvin.

Klokka 13.47 søndag fikk politiet melding om en drukningsulykke i Transfarelv like ved badestranda Lathari utenfor Alta. Politi, ambulanse og redningsmannskaper rykket ut.

To søsken, en gutt og en jente på 12 og 14 år, hadde havnet i vannet etter lek på et isflak. Ei venninne (13) av søsknene skal ha hoppet uti og forsøkte å redde dem. Deretter skal voksne vitner ha grepet inn og reddet barna på land.

Padlet ut
En av dem er tidligere journalist Arne Hauge, nå påtroppende badevakt på Nordlysbadet.

- Vi ble varslet av en mann som kom springende og ropte at flere barn hadde falt i elva. Jeg brukte mitt «stand up padleboard» og kom meg ut til et av barna. Da jeg fikk tak viste det seg at barnet holdt fast grep rundt et annet barn som lå bevisstløs under vann, sier redningsmannen Arne Hauge til VG Nett.

Sendt til UNN
Søskenparet ble umiddelbart sendt til UNN i Tromsø etter ulykken. Etter hvert ble også det tredje barnet sendt avgårde, etter først å ha vært innom Alta helsesenter.

For det tredje barnet betegnes tilstanden som tilfredsstillende. Også hun har vært sterkt nedkjølt. Barna skal ha vært i vannet i 10-15 minutter.

Alle tre barna er av utenlandsk opprinnelse, men er bosatt i Alta.

Politiet tror ikke det har hendt noe straffbart, og betegner hendelsen som en ulykke.

Les flere saker for Finnmark Dagblad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere