Det er kun fire dager igjen til julaften, og julefeiringen for alvor setter inn.

Men er du lei av jul og ønsker deg vekk, langt bort fra kalde Norge, ja da har du fortatt noen muligheter om du er rask.

- De som har tenkt seg av gårde og ikke bestilt sitter snart med nisseskjegget i postkassen. Det er bare en håndfull reiser igjen så det er løp og kjøp om du vil reise ut av landet før julehelgen, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Lena Petersson i Star Tour til Nettavisen.

Kanariøyene og Egypt
Ifølge Petersson er det lettest å finne ledige plasser til Kanariøyene eller Egypt.

Star Tour melder om en økning i antall reiser på 15 prosent denne jula, og det til tross for at den faller uheldig i forhold til fridager.

Mest populært blant solhungrige nordmenn er Thailand, Gran Canaria og Egypt.

- For dem som ikke kommer seg bort i julen, er januar en god måned. Da er også tilbudene svært gode, poengterer Petersson.

Ving: - Få plasser igjen
Også informasjonssjef hos Ving, Sophie Frisholm, opplyser om flere feriemuligheter i julen.

- Hvis man ikke har bestilt noe enda, men ønsker å reise med charter til Syden ville jeg fulgt med på vår restplasskalender. Vi har noen muligheter igjen til Egypt, Kypros og Gran Canaria, både spesifiserte og uspesifiserte reiser, sier Frisholm.

Men også her er det kun et fåtall plasser igjen.

- Lille julaften har man for eksempel muligheten til å reise til Marsa Alam i Egypt og bo på SunGarden Gorgonia Beach Resort. Veldig koselig resort og en av de siste mulighetene man har til å reise hit, da siste fly til Marsa Alam går 6. januar. Her er det veldig flotte dykke- og snorklemuligheter, og et utmerket sted å slappe av i juledagene. Kanskje man går inn i det nye året med en fersk dykkerlapp? sier hun.

- Kanskje storbyferie?
Frisholm påpeker at man alltid vil finne mange spennende alternativer når det gjelder storbyferie.

- Da vi flyr med rutefly er vi så å si nesten aldri fullbooket, så man kan fint velge blant våre 36 storbyer, selv om man har bestemt seg litt sent for å reise bort i julen, sier hun.

- Men prisene kan være noe høyere. Om man ønsker julestemning et annet sted enn Norge ville jeg valgt å reise til New York, Praha, Riga, Berlin eller Wien, men om man ønsker varme vil jeg anbefale Dubai, Marrakech, Los Angeles, San Francisco eller Miami, sier Frisholm.

Mange på Hurtigruten
Mandag skrev Nettavisen om de som velger å feire jul på Hurtigruten.

- På julaften vil det være ca. 3500 gjester fordelt på de 10 skipene som feirer jul om bord, sammen med en besetning på totalt 700, fortalte kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten.

Når julen ringes inn julaften, vil alle de julepyntede skipene ligge til kai, spredt mellom Bergen og Kirkenes.

- Vi går jo året rundt, men akkurat på julaften ligger vi i ro i 24 timer. Så når man ankommer en havn på ettermiddagen julaften, så ligger man til kai til 1. juledag, sa Norum.

Om bord blir det tradisjonell, norsk julefeiring med norsk julemat og norske julesanger - for utenlandske og norske gjester.

Les egen sak: «Tvinges» til å spise norsk julemat

Ingen på danskebåten
Nettavisen har også sjekket med DFDS Seaways, som har ferger som går mellom Oslo og København. Men en slik julefeiring ønsker ikke nordmenn.

- Det er veldig populært blant våre danske passasjerer å feire jul om bord. Nordmenn derimot velger å være hjemme selve julaften, så returen den 24. desember går med kun danske returreisende, sier daglig leder i DFDS, Vivian Sivertsen.

Om lag 500 gjester deltar på selve juleseilingen fra København, både par uten barn og barnefamilier.

- Opplegget på skipet er julehygge til sjøs. Vi serverer tradisjonell julemat og det blir gang rundt juletreet etter maten. Vi har også en egen nisse som deler ut gaver til alle barna. Så er selvfølgelig båtene ekstra julepyntet for å skape en god julestemning, sier Sivertsen.