Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt økende tendens i koronatilfeller

Folkhälsomyndighetene orienterte om koronasituasjonen i Sverige på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Statsepidemiolog Anders Tegnell opplyste på pressekonferansen torsdag ettermiddag at smittesituasjonen er fortsatt vanskelig i Sverige.

- Vi har en tydelig tendens at det fortsatt øker, men ikke i like stor grad som det var i november og desember. Det er ganske stor forskjell mellom ulike regioner, sier han.

Se Tegnell komme med siste oppdatering fra Sverige:

Til tross en gradvis økning i smittetilfeller er det en nedgang i antall dødsfall per uke.

Det er en positiv fremgang i vaksineprosessen i landet, ifølge Tegnell.

- 454.996 personer har fått første dose av koronavaksinen. 235.275 har fått andre dose og er ferdigvaksinerte, informerer han.

Les også: Oppdaget ny mutert virusvariant i Trondheim: – En multivariant

Folkhälsomyndighetene sier at alle som kommer til Sverige fra utlandet må ha negativ covid-19-test for å komme inn i landet. Man bør ikke reise dersom det ikke kan gjøres på en smittevennlig måte.

Anders Tegnell kommer med påminnelse om at at det er viktig å holde avstand.

- Det er fortsatt to meter som gjelder. Uansett om man bruker munnbind, så skal man holde avstand, påpeker han torsdag ettermiddag.

Lettelser for eldre

Smittespredningen på sykehjem og blant eldre går ned. Dette kommer av at flere og flere får andre dose av koronavaksinen. 70 prosent av alle beborere på sykehjem i Sverige er fullvaksinerte per dags dato.

Med flere

- De vaksinerte blant eldre, både på sykehjem og utenfor, kan omgås sosialt med andre, men man bør fortsette med å holde avstand og sørge for at man er sammen med symptomfrie personer, forklarer han.

Les også: Fire faser når Norge skal gjenåpnes: Lettelser tidligst i mai

Tidligere denne uka

Tegnell fortalte på en pressekonferanse tirsdag a om en markant oppgang av smittetilfeller de siste to ukene. 455 smittede per 100.000 innbyggere er fasit de siste 14 dagene.

Det er spesielt merket en oppgang i tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset.

Sveriges statsminister Stefan Löfven delte sine bekymringer på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Der ga han svenskene streng beskjed om å ta restriksjonene på alvor.

- De muterte variantene gjør at situasjonen blir mer urovekkende. Dette handler om meg og deg for å stanse en tredje bølge. Det gjelder å holde avstand og følge regler og restriksjoner, sa statsministeren.

Den svenske regjeringen har strammet inn på åpningstidene for serveringssteder, men det blir også strammet inn for treningsentre, varslet Löfven.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen