RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt oppside i TGS-NOPEC

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener det fortsatt er oppside hos Hank Hamilton og hans TGS-NOPEC, selv om kursen har gått 54 prosent de to siste månedene
ABGSC mener det har vært et skifte i fokus når det gjelder synet på TGS i markedet. Investorene har sluttet å bekymre seg over et mulig svakt resultat for fjerde kvartal og i stedet begynt å tro på en positiv overraskelse.

Det er to faktorer som har gitt endringen i syn på TGS mener meglerhuset, positive kommentarer fra seismikkselskapet Veritas DGC i november, og økningen i multiklientsalget fra markedsleder Western Geco meldt for to uker siden.

ABGSC tror også TGS har fått ekstrauttelling i fjerde kvartal, og viser til de nye studiene som kom for salg i slutten av tredje kvartal og i fjerde kvartal.

Det pekes videre på at oljebransjen nå kan være på vei mot økt fokus på leting med tanke på fremtidig produksjonsvekst. Ifølge ABGSC så reflekterer ikke TGS-kursen lønnsomheten i TGS' seismikkbibliotek, og heller ikke økte investeringer og fremtidig vekst.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 150 kroner (200 på 6 mnd)
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 4. februar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere