RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt passasjervekst hos Norwegian

Oslo (NTB): Til tross for store problemer med de nye Dreamliner-flyene fortsetter passasjerveksten hos Norwegian. I desember fløy drøye 1,6 millioner passasjerer på selskapets flyginger fra Europa.

Det er en økning på 27 prosent (338.131 passasjerer) sammenlignet med desember 2012. Trafikkveksten i desember endte på 52 prosent, og overgår med det kapasitetsveksten på 48 prosent, opplyser Norwegian i en pressemelding.

Fyllingsgraden gikk opp med 1,9 prosentpoeng sammenlignet med desember 2012 og endte på 78 prosent.

- Jeg er svært godt fornøyd med at vi tross kraftig kapasitetsvekst i desember fyller flyene enda bedre tilsvarende måned året før. Det beviser at Norwegian tilbyr et konkurransedyktig produkt både på pris og kvalitet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Passasjerveksten fra november til desember var noe mindre, den endte på 2 prosent, mens fyllingsgraden fortsatt lå høyt med 78,3 prosent.

Norwegian gjennomførte 98,2 prosent av sine planlagte flyginger i desember, og av disse gikk 73,3 prosent i rute. Nesten 27 prosent av selskapets flyginger var dermed forsinket, men dette begrunner selskapet med det kraftige uværet som rammet store deler av Europa i begynnelsen av måneden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere