*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt sensur for 500 millioner internettbrukere

Hongkong/Oslo (NTB-Kjell A. Nilsen): En forskningsrapport om problemer i Kinas reformpolitikk fikk bare ligge noen timer på internett før den ble slettet.

Det er China Media Project, tilknyttet Universitetet i Hongkong, som forteller om et av de seneste og synlige resultatene av Kinas sensur.

Mandag meldte myndighetene om nok en rekord i antall internettbrukere i Folkerepublikken. Tallet på internettbrukere i Kina økte i fjor med 12 prosent og passerte en halv milliard. 513 millioner kinesere har nå tilgang til nettet, viser ferske tall fra myndighetene i Beijing.

Dermed ligger Kina på verdenstoppen i antall nettbrukere, klart foran USA, som har rundt 250 millioner brukere. Men mens fire av fem amerikanere nå er på nett, ligger tallet i Kina fortsatt bare på snaue 40 prosent av befolkningen, eller to av fem.

De kinesiske brukerne har heller ikke ubegrenset tilgang til nettet. Nettsteder med innhold som makthaverne betrakter som følsomt - for eksempel forholdene i Tibet eller forfølgelse av opposisjonelle - blir ofte blokkert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.