RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt skogbrannvarsel i Sør-Norge

Oslo (NTB): Det har ikke kommet tilstrekkelig mengde regn i løpet av helgen for å minske skogbrannfaren. Det er fortsatt meget stor fare for skogbrann i deler av østlandsområdet.

- Skogbrannvarselet gjelder fortsatt. Det har ikke kommet så mye nedbør i løpet av i helgen, og det er heller ikke meldt store mengder nedbør på Østlandet i løpet av mandag. Det er kun meldt nedbør i områdene langs vest, i Agder og muligens i deler av Telemark og Buskerud, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

Onsdag vil derimot by på mer regn, spesielt i indre strøk på Østlandet. Det er derfor sannsynlig at skogbrannfaren gradvis er på vei ned.

- Det er likevel vanskelig å se hvor mye, og de treffer jo kun lokalt, så skal ikke se bort fra at skogbrannvarselet opprettholdes de neste dagene, sier

Brannmannskaper i Sør-Norge rykket fredag ut til et tosifret antall branner, og Hedmark var et av de mest utsatte skogbrannområdene.

Forrige uke la brannvesenet i Oslo, Asker og Bærum, Nedre Romerike og Agder ned totalforbud mot all bruk av åpen ild, inkludert stormkjøkken og andre kokeapparater, engangsgriller og andre griller og bruk av godkjente bålplasser i skog og mark. Varselet gjelder fortsatt til det kommer betydelige mengder regn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere