RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt sommerlig, men byger i vente

PÅ HUK: Det blir mer av dette over hele landet, men med byger innimellom, varsler meteorologen. Her badestranden Huk på Bygdøy utenfor Oslo.
PÅ HUK: Det blir mer av dette over hele landet, men med byger innimellom, varsler meteorologen. Her badestranden Huk på Bygdøy utenfor Oslo. Foto: Aleksander Andersen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
- Ustadig værtype i sikte, og det vil bli endring i både sør og nord, sier meteorologen.

OSLO (NTB) Vi kan fortsatt glede oss over godvær i uka som kommer, men regnbygene melder sin ankomst allerede fredag.

Sjekk ditt værvarsel her

- Det er en ustadig værtype i sikte, og det vil bli endring i både sør og nord. Det skyldes at høytrykket fra De britiske øyer svekkes og er på vei bort. Det som er bra, er at den nye værtypen går videre og ikke blir liggende i mange dager, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved meteorologisk institutt til NTB.

- Det blir fortsatt sommerlig, men med kraftige regnbyger, sier han.

Fredag blir det mye bra vær i sør, men det ventes altså ettermiddagsbyger. Nærmere lørdag kommer det inn et nedbørsområde fra sør, som særlig treffer Agder og den sørlige delen av Østlandet.

- Innimellom blir det opphold og sol. Det er ikke nitrist, men altså en ustabil værtype i vente, sier Løvdahl.

Fint i nord
Søndag kan det bli lokale kraftige byger med torden østafjells og over det sørlige Vestlandet. I nord blir det nordøstlig vind langs kysten og noen byger i indre strøk.

- Været vil stort sett fortsatt være fint i Nord-Norge og Trøndelag, og de får en god start på helgen, sier statsmeteorologen.

I nord vil været holde seg stabilt lørdag, men søndag blir det litt gråere. Best vær til helgen får kysten av Nord-Norge, selv om det også vil være godt vær sørpå.

- Kanskje vi skal utrope trønderne til værvinnerne? De har jo hatt så mye dårlig vær den siste tiden. Men de må forte seg å vise «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad for nå kommer det ustabilt vær. Lørdag kan det bli noen regnbyger i Trøndelag, men ellers får de godt vær, sier han.

Ordentlig sommer
Statsmeteorologen sier at det så langt har vært en ordentlig norsk sommer.

- For juli viser statistikken foreløpig at det i Oslo har vært 13 prosent av en normal nedbør, det vil si cirka en åttendedel av den nedbøren som er normalt for juli. Gardermoen er nede på 20 prosent. Det har ført til at det er tørt og dermed økt skogbrannfare. Det er nok på tide at vi får et værskifte, sier han.

Videre utover i neste uke blir mye av den samme ustabile værtypen.

- Det blir perioder med regn og grått som slår over til sol, og tilbake igjen til gråvær. Vi ligger i en sone hvor det er temperaturforskjeller mellom den kalde lufta som kommer ned fra Grønland samtidig som det er varmt over Russland og Europa. Vi havner midt imellom og da blir det skiftende vær, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl. (©NTB)

LIVEBLOGG: Se hva som deles i ord og bilder om sommerværet på Nettavisens liveblogg under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere