RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt sterk boligbygging i USA

Sist oppdatert:
De amerikanske tallene for igangsatte boliger var langt sterkere enn ventet for november, mens tallet for nye boligtillatelser var noe lavere
Ifølge amerikanske myndigheter ble det startet bygging boliger tilsvarende en årlig rate på 2,07 millioner hus i USA i november, en økning på 4,5 prosent fra oktober. Det var ventet et fall til 1,914 millioner.

Når det gjelder nye byggetillatelser ble det i noveber utstedt tillatelser tilsvarende en årlig rate på 1,874 millioner, mot ventet 1,901 millioner. I oktober var tallet 1,981 millioner byggetillatelser.

Bakgrunn

Dette er tall som viser byggeaktiviteten for privatboliger i USA.

Housing starts viser antallet påbegynte privatboliger i USA hver måned, definert som første spadetak. Tallet oppgis som en årlig rate ut fra tallet den siste måneden.

Building permits viser en årlige rate for hvor mange byggetillatelser som er tildelt en gitt måned. Tallet vil normalt ligge noe i forkant av tallet for housing starts.

Det er imidlertid ikke påkrevd med byggetillatelser i alle deler av USA, slik at dette tallet normalt vil være lavere enn tallet for påbegynte bygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere