RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stopp for Eirik Raude

Sist oppdatert:
Det har gått nok en uke uten at Eirik Raude har kommet videre i boringen på Weymouth-feltet utenfor østkysten av Canada
Det vise rden ukentlige rapportering av borefremdriften til canadiske petroleumsmyndigheter. Det er andre uken på rad at borekronen til Eirik Raude står standby på 5.929 meter.

Rapportering gjelder frem til 1. april og bekrefter at riggen fortsatt er i boremodus, men problemene med den vanskelige geologien i området ser ut til å gi store utfordringer for boringen, som allerede er på overtid.

I løpet av de tre siste ukene har boreriggen Eirik Raude kun kommet 8 meter lenger ned i brønnen som er planlagt boret til en dybde på over 6.600 meter. Boringen har også tidligere stoppet opp i lengre tid.

Uken før var også fremdriften meget svak, kun 8 meter ble boret.

Dette er ikke første gang boringen på Weymouth stopper opp, også i begynnelsen av februar stoppet boringen opp i flere dager på grunn av utfordrende geologiske forhold. Det koster omkring en halv million dollar i døgnet å ha riggen gående på feltet inkludert støttetjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere