RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stor ledighet i ØMU

Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten i euroområdet fortsetter å være meget høy, og er på linje med ledigheten i hele EU inkludert de nye østlige medlemslandene
Ifølge tall fra Eurostat så var ledigheten i ØMU på 9 prosent i mai, på linje med hva markedet ventet. I antall er det 12,7 millioner uten arbeid i de 12 landene som inngår i euro-området.

Tilsammenligning er ledigheten i USA på 5,6 prosent og 4,6 prosent i Japan.

Lite tyder på at situasjonen vil bedre seg på kort sikt. Ifølge Dow Jones så viste den månedlige undersøkelsen blant innkjøpssjefene i eurosonen at produsentene kuttet antall ansatte på 37. måned på rad i juni. Dette til tross for den 10. måneden på rad med økt produksjon.

En av faktorene som hindre lavere ledighet er trenden mot lengre arbeidsuke. Flere tyske bedrifter avtaler nå 40 timers arbeidsuke.

Det er store forskjeller mellom de enkelt medlemslandene, fra 4,2 prosent i Østerrike og Luxembourg til 11,1 prosent i Spania.

Totalt for den Europeiske Unionen er ledigheten på 9 prosent i mai, ned fra 9,1 prosent i april. Totalt er det 19,3 millioner arbeidsledige i de 25 medlemslandene. Innlemmelsen av de østeuropeiske landene tidligere i vår har med andre ord ikke forverret situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere