RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stor snøskredfare på Vestlandet

Sist oppdatert:

Voss (NTB): Mildvær og store nedbørsmengder gjør at faren for snøskred er på nest høyeste faregrad på deler av Vestlandet søndag og mandag.

Norges vassdrags- og energidirektorats snøskredvarsling Varsom.no vurderer snøskredfaren som stor (nivå 4) i Røldal, Voss, Nordfjord og Sogn og Fjordane søndag og mandag.

Mildvær og store nedbørsmengder med kraftig regn opp til 1.000 meter over havet fører til at snødekket blir ustabilt. Varslingstjenesten opplyser at det kan ventes mange naturlig utløste skred.

Skredfaren ventes å gå noe ned mandag, men områdene Voss og Fjordane ventes å få så mye nedbør at skredfaren kan holde seg på nivå 4 også i de delene av regionene som har mest snø.

Leområder med mye fokksnø er mest utsatt. Over snøgrensa vil det komme store mengder ny fokksnø i leområder mot nord/nordøst på grunn av kraftig vind fra sør/sørvest. Også der kan det bli naturlig utløste skred.

I Harstad, Narvik, Vesterålen, Lofoten, Sunnmøre, Rauland og Jotunheim er snøskredfaren betydelig, som er nivå 3, både søndag og mandag.

En 29 år gammel mann ble natt til søndag erklært død etter at han ble tatt av et snøskred i Jønndalen i Uvdal i Buskerud lørdag ettermiddag. Totalt tre personer ble tatt av skredet, men to kom seg ut på egen hånd. Det var de to kameratene som fant mannen som var tatt av skredet, opplyser Norske Redningshunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere