*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt store utfordringer for Nera

Den nye ledelsen i tele- og teknologiselskapet Nera har fortsatt store utfordringer med lønnsomheten. Les mer om kvartalsrapporten her:

19.05.08 00:15

Nera var ute med sin kvartalsrapport for fjerde kvartal onsdag morgen. Selskapet leverte plusstall, men sliter fortsatt med lønnsomheten.Nera fikk et resulat før skatt på 15 millioner kroner av en omsetning på 618 millioner kroner i fjerde kvartal. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på minus 22 millioner kroner av en omsetning på 686 millioner kroner.Neras driftsresultat for fjerde kvartal var 15 millioner kroner, mot minus 22 millioner kroner i same kvartal året før.For fjerde kvartal isolert var ordreinngangen 567 millioner kroner, noe som er 90 millioner kroner lavere i forhold til fjerde kvartal i 2004.- Vi er tilfreds med at Nera for 2005 som helhet kan presentere et positivt årsresultat.


Utviklingen de siste kvartaler understreker imidlertid hvilken svingende verden Neras marked er. Etter et brukbart første halvår, ble annet halvår - inkludert fjerde kvartal - svakere. Ordreinngangen stoppet litt opp i fjerde kvartal, og selv om det har kommet en del ordrer etter nyttår, medfører dette en litt svakere inngang til 2006 enn vi skulle ønske. Vår forventning er imidlertid at 2006 under ett vil vise vekst og fremgang, skriver konsernsjef Bjørn Olafsson i Nera i meldingen.Bjørn Olafsson skriver også at selskapet fortsatt har utfordringer når det gjelder lønnsomheten:- Forretningsvolumet er bra og vi er tilfreds med at omsetningen i 2005 var 11,9 prosent


høyere enn foregående år. Samtidig er driftskostnadene redusert med 10,1 prosent. Likevel sitter selskapet igjen med en nettomargin på bare 2,1 prosent. Dette er ikke tilfredsstillende, og vi må prioritere tiltak for å skape lønnsom vekst.Både Transmisjonsnett, Satellittkommunikasjon og Bredbånd har gjennomført restrukturering i 2005. Mye tyder imidlertid på at det kommer nye tiltak fra Nera-ledelsen.

Annonsebilag