RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stort behov for akutt overnatting i Oslo

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Rundt 1.300 mennesker fra nær 100 forskjellige nasjoner har benyttet seg av det akutte overnattingstilbudet til Røde Kors og Kirkens Bymisjon i Oslo.

Tilbudet til fattige tilreisende i hovedstaden ble opprettet i juni. Ved årets slutt er det fortsatt fullt hver natt.

- Det at 1.300 mennesker har gått rundt i Oslos gater uten et sted å sove er oppsiktsvekkende. Vi er svært bekymret for deres humanitære situasjon, spesielt nå som vinteren er her. Mange har trodd at folk ville reise tilbake til hjemlandene etter sommeren, men det har ikke skjedd, sier president Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors.

Røde Kors og Kirkens Bymisjon har hittil registrert 16.284 overnattinger, og mange må avvises fordi det er fullt. Mottaket har plass til 100 personer per natt og koster 15 kroner per person. Gjennomsnittsalderen er 39 år. Mange kommer fra Romania, men en stor del tilreisende kommer også fra Vest-Europa og Afrika, opplyser Mollekleiv.

Tilbudet er finansiert av Justis- og beredskapsdepartementet i 2013. Den nye regjeringen har avsatt penger til videre finansiering av et tilsvarende tilbud, men fordelingen av disse midlene er ikke avklart.

- Vi kommer ikke til å stenge tilbudet 1. januar, men vi er avhengig av finansiering og støtte for å fortsette, sier Mollekleiv, som håper på en rask finansieringsløsning for 2014. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere