RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt stramt oljemarked i 2005

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet mener at etterspørselsveksten vil fortsette å øke raskere enn produksjonene i 2005, og ser derfor et fortsatt stramt oljemarked
Det går frem av den ukentlige rapporten fremlagt av energidepartementets analyseavdeling EIA sent i går ettermiddag.

EIA mener at etterspørselsvekst vil bli omkring 23 prosent lavere i 2005 sammenlignet med den heftige veksten i 2004, men likevel høyere en veksten i produksjonen utenfor OPEC og økningen i raffineringskapasitet.

Så sant ikke etterspørselsveksten faller under 2 millioner fat pr. dag i år, forventer EIA at oljemarkedet vil fortsette å være stramt tross volatile priser.

- Global vekst i oljeetterspørselen vil trolig være nøkkelfaktoren for oljemarkedet i 2005. Selv om de fleste analytikere forventer at den globale etterspørselsveksten vil øke betydelig mindre enn 2,6 millioner fat pr. dag sett i 2004, vil markedet forbli stramt dersom den ender nær 2 millioner fat pr. dag som EIA venter i 2005, et estimat som overgår forventet vekst i non-OPEC produksjon og nedstrøms raffineringskapasitet, skriver EIA i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere