RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt streikefare i Nigeria

Sist oppdatert:
Det avholdes mandag og tirsdag møter mellom de viktigste fagforeningene i Nigeria, og det kan bli streik som følge av regjeringens reformer av nedstrømsaktivitene i landets oljebransje
Ifølge Dow Jones Newswires avholder de to store oljefagforeningene i Nigeria, funskjonærforeningen Pengassan og oljearbeiderforeningen Nupeng, felles møter i Benin City.

Lederne av de to fagforeningene skal diskutere utkommet av møtene de hadde med regjeringen i romjulen rundt privatiseringen og dereguleringen av landets nedstrømsoljesektor.

Fagforeningen skrinla etter møtene planene om å gjennomføre en streik fra nyttår etter å ha blitt lovet at landets fire oljeraffinerier skal settes i normal drift inne mai i år, men fortsatt kan det bli aktuelt med aksjoner.

I tillegg til dereguleringen vil den nigerianske regjeringen innføre en bensinavgift, som skal diskuteres på dagens møte.

En talsmann for foreningene sier til Dow Jones at de skal diskutere med det nigerianske LO om innrømmelsene fra regjeringen er store nok til at streikeplanene forblir i skuffen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere