RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt svakt fra Kitron

Sist oppdatert:
Elektronikkprodusenten Kitron og toppsjef Frode Berg leverte et nytt svakt resultat i andre kvartal. Det er omsetningen i den norske delen som faller
Kitrons driftsinntekter i andre kvartal utgjorde 453,1 millioner kroner mot 474,8 millioner kroner i andre kvartal 2003.

- Sammenlignet med omsetningen i samme periode i fjor utgjør omsetningsnedgangen 4,5 prosent. Selskapets virksomheter i Sverige og Litauen har i første halvår oppnådd en organisk vekst på henholdsvis 20,4 prosent og 79 prosent, mens omsetningen fra de norske enhetene i samme periode er redusert med 17,5 prosent.

Driftsresultatet i andre kvartal utgjør minus 39,1 millioner kroner, en reduksjon på 45,7 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Resultat før skatt i andre kvartal var på minus 45,3 millioner kroner, mot minus 2,7 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Selskapet forventer at omsetningen i andre halvår vil ligge tett opptil omsetningen for samme periode i fjor (889,6 millioner kroner). Bruttomarginen forventes å forbli på tilsvarende nivå som i første halvår 2004. Selskapet har gjennomført tidligere annonserte tiltak for å effektivisere driften og redusere kostnadene i den norske delen av virksomheten, og forventer således en positiv effekt allerede i tredje kvartal, heter det i meldingen.

Kitron forventer overskudd i andre halvår isolert, men ikke overskudd for året som helhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere