*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt tøft for SDG

- 2003 er et omstillingsår for Scandinavian Design Group, sier styreleder Thomas Høgebøl i Scandinavian Design Group i forbindelse med at Anne Gro Gulla slutter som sjef.

20.06.08 11:05

- Jeg skjønner det er nærliggende å stille spørsmål om dette har noe med de dårlige resultatene å gjøre. Gulla har imidlertid sagt opp selv. Hun var sliten og hadde lyst på nye utfordringer. Det å være leder i et såpass stramt marked er tøft. Det sier sjef i McCann Norge og styreleder i Scandinavian Design Group (SDG), Thomas Høgebøl, til Propaganda.

I fjor møtte designbyrået veggen. Driftsinntektene falt fra 44,9 millioner kroner i 2001 til 39 millioner kroner i fjor. SDG måtte bokføre et ordinært resultat på minus 9,1 millioner kroner.

Samme tall i 2001 var pluss seks millioner kroner.

- Den timingen du snakker om er en pressetiming. Jeg har kjent til resultatet kjempelenge og har ingenting med det å gjøre. Jeg bestemte meg for dette i sommerferien. Det at jeg har jobbet i SDG i fem år er den viktigste grunnen. Nå vil jeg gjøre andre ting, sier Anne Gro Gulla som har sin siste arbeidsdag i SDG på fredag.

De siste tre og et halvt årene har hun vært administrerende direktør i designbyrået.

Hun har to måneders karantene som hun skal bruke til å slappe av og planlegger blant annet å begynne på en bok.

- Kanskje blir det en bok om ledelse, forteller hun og opplyser at hun har tenkt å bli ved sin lest.

- Nei, jeg forlater ikke bransjen. De nye planene mine får du ikke vite, men det dreier seg om endel av det samme som jeg har drevet med til nå, sier Gulla hemmelighetsfullt.

Uansett føler hun at designbransjen har endret seg de de siste årene.

- Nei, det er ikke som før. Da var det mye mindre konkurranse, nå er det blitt tøft for de aller fleste. Jeg tror likevel at SDG vil greie budsjett i år. Men det er liten forskjell på tap og gevinst. Vi har hatt endel prosjekter som vi nylig har avsluttet. Derfor har vi måttet drive new biz og selge oss inn i langt større grad enn tidligere, sier hun.

- Har de langsiktige, store prosjektene vært en sovepute for SDG?

- Å nei, det er lenge siden vi fikk den vekkeren vi trengte.

Gulla erstattes av Jens Bonesmo som kommer fra stillingen som seniorkonsulent og leder for konseptutvikling i søsterselskapet JBR McCann. Han gikk i mars til McCann fra Leo Burnett.

Thomas Høgebøl tror ikke krisen er avblåst helt ennå.

- 2003 er fortsatt et omstillingsår for designselskapet. Vi har fullført det aller meste av justeringene som har vært nødvendig, blant annet har vi kuttet mellom 6-8 årsverk, opplyser han.

I dag har SDG 28 ansatte.

- Vi regner ikke med å måtte kutte flere stillinger og ta større grep resten av året. Men vi må hele tiden tilpasse oss etterspørselen i et marked som blir stadig tøffere. Neste år tror vi på vekst i designbyrået og da skal SDG være solid tilbake i pluss, sier han.

- Lederskifte midt i året og negativ presse på grunn av fjorårstallene gjør 2003 til et vanskelig år. Med mange små byråer blir det blir verre å forsvare posisjonen som nummer 1 i Norge. Konkurrentene er villige til å selge seg billig. Den filosofien er ødeleggende for alle i designmarkedet, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.