*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt tørt og brannfarlig i Midt-Norge

Oslo (NTB): Selv om det er meldt noen få millimeter med nedbør mandag, advarer Meteorologisk institutt om fortsatt stor brannfare i Midt-Norge.

Helgens nedbør har redusert brannfaren noe i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, men samtidig er brannfaren stor i både Møre og Romsdal og Trøndelag.

Det er fortsatt tørt vær i vente i disse fylkene, og nedbøren som er meldt i Nord-Trøndelag, er ikke nok til å redusere brannfaren betydelig, melder Meteorologisk institutt på sin Twitter-konto.

Sivilforsvaret ble kalt ut søndag kveld etter at det brøt ut en skogbrann i Malvik i Sør-Trøndelag. Brannen kom raskt under kontroll, men sammen med brannmannskaper holdt de vakt på stedet natt til mandag. Også i Flatanger måtte brannmannskapene igjen rykke ut lørdag etter oppblussing.

Brannvesenet har denne helgen måttet rykke ut til flere steder i Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane etter at folk har tent bål i områder der det er forbud mot bruk av åpen ild.

Politiet anmelder alle slike tilfeller konsekvent etter at det sist onsdag ble lagt ned forbud mot åpen ild og båltenning langs store deler av kysten. Dette totalforbudet gjelder i de aller fleste kommuner i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland og Troms. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag