RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt tungt aluminiumsmarked

Sist oppdatert:
Verdens største aluminiumsprodusent Alcoa sa på en analytikeroppdatering i går at forholdene fortsetter å være vanskelige i aluminiumsmarkedet, og de venter ikke bedring
Ifølge Dow Jones Newswire gikk det frem av plansjene til telefonkonferanse for analytikere, at de underliggende forholdene forblir vanskelige for aluminiumsmarkedet, men Alcoa ser sesongmessig bedring for noen av divisjonene.

- Vi forventer ikke at markedsforholdene blir lettere, sto det i plansjene.

Alcoas restrukturering og kostnadsprogram går imidlertid rett vei, og konsernet forventer å kutte mer en målet på 1 milliard dollar i årlige kostnader. Ved utgangen av andre kvartal var kuttene oppe i 872 millioner dollar.

Det ble ikke gitt noen resultatguiding, men målet er en økning i forhold til samme periode i fjor.

Konsernsjef Alain Belda i Alcoa sa ifølge Dow Jones på telefonkonferansen at en rekke av kundene fortsatt er forsiktige med pengebruken, men samtidig mener Belda at den amerikanske økonomien er mer robust enn ved inngangen til året.

Alcoa-ledelsen ville ikke kommentere rivalen Alcans bud på det franske aluminiums konsernet Pechiney eller hvilke virkninger det kan få for bransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere