RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt tungt for Birdstep

Sist oppdatert:
Jørgen Bredesen og Birdstep sliter fortsatt i motbakke, viser tallene for tredje kvartal. Selskapets kontantbeholdning er nå på 26 millioner kroner
I kvartalsrapporten for tredje kvartal, som iMarkedet har fått tak i, viser Birdstep at de fortsatt sliter i motbakke.

Omsetningen til selskapet falt med 2,1 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor, til bare 4,9 millioner kroner i tredje kvartal i år. Nettoresultatet til selskapet endte på minus 10 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 13,4 millioner kroner i fjor.

Kontantstrømmen i tredje kvartal var på minus 10,7 millioner kroner, og ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet tilgjengelig 26 millioner kroner i kontanter.

Hvis burn-raten i tredje kvartal fortsetter må altså Birdstep bedre den finansielle stillingen i løpet av første halvår 2004. Det er den svake omsetningssituasjonen til selskapet som slår hardt ut, og ledelsen i selskapet skjønner problemene.

- Med dagens kostnadsnivå på driften, er Birdstep Technology mer opptatt av å øke topplinjen gjennom å få mer ut av de tilgjengelige menneskelige ressursene, enn å kutte i kostnadsnivået ytterligere. Et program som leder til bedret ytelse så vel som fokus på det forskjellige produktområdene, er godt på vei. Ved å operere innen tre ulike teknologier, tror vi at database-forretningen er over hinderet for å bli kontantstrømspositive og at IP-sonedelen har en reell mulighet til å gjøre det samme i løpet av de neste tre til ni månedene. Mobil IP vil ta ytterligere investeringer, og kommersielle gjennombrudd ventes i 2005, med 2004 ledende til mesteparten av utviklingskontrakene og tester med større aktører, skriver selskapet i meldingen.

For hele selskapet jobber Bredesen & Co mot en break-even-situasjon i 2004, men i meldingen fra selskapet påpekes det at timingen av utvikling i Mobil IP-markedet og en opptur i IP-sonedelen er viktig for at selskapet skal nå positiv kontantstrøm i løpet av 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere