RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt tungt for euro-landene

London (NTB-Reuters): Økt etterspørsel etter industrivarer ga verdensøkonomien et løft i november. Men bekymring for Frankrike og Spania skaper uro mens 2013 går mot slutten.

2013 ser ikke ut til å skrive seg inn i den økonomiske verdenshistorien med store krigstyper: Landene som slet ved inngangen til året, sliter fortsatt nå som vi skriver desember.

November ble preget av at økt etterspørsel etter industrivarer gjorde at fabrikkaktiviteten rundt om i verden var høyere. Særlig asiatiske fabrikker ekspanderer stort og raskt.

Eurosonen skaper fortsatt bekymring. Det er tegn på stadig større forskjeller i eurolandene, påpeker Markit, selskapet som leverer den månedlige PMI-indeksen som måler tilstanden i økonomien.

- Tegn på svakhet i Frankrike er helt klart noe vi er bekymret for, og noe som tyder på at forskjellen mellom Frankrike og Tyskland er stor. Det er enda mer bekymringsverdig hvis trenden fortsetter eller styrker seg, sier Ben May i det makroøkonomiske forskningsselskapet Capital Economics.

Også Spania sliter og er under den smått magiske 50-grensa på PMI. Frankrikes PMI er på 48,4, lavere enn den har vært siste fem måneder. Landene utenfor eurosonen klarer seg langt bedre. Storbritannia, Kina, Japan og India trekkes fram som land med god vekst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere