RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ GLATTCELLE: I forrige uke satt en 18-åring nesten fire døgn i varetekt på glattcelle i Oslo.
PÅ GLATTCELLE: I forrige uke satt en 18-åring nesten fire døgn i varetekt på glattcelle i Oslo. Foto: Illustrasjonsfoto: (Romerikes Blad/Nicklas Svendsrud)

Fortsatt ulovlig glattcellebruk i Norge- 18-åring satt fire døgn på glattcelle

Praksisen med å holde varetektsfanger på glattcelle i over 48 timer fortsetter, til tross for at staten er dømt for at praksisen bryter med menneskerettighetene.

I Norge skal ikke varetektsfanger sitte over to døgn på glattcelle. Men forrige uke satt en 18-åring fra Litauen nesten fire døgn i varetekt på glattcelle i Oslo, skriver Aftenposten. Han hadde stjålet varer fra en sportsforening for over 4.900 kroner og tilsto forholdet på stedet.

– Dette er et grovt brudd på hans menneskerettigheter. Han var i oppløsning da han endelig ble overført til vanlig fengsel og var svært sterkt preget, sier Frode Sulland, som er mannens forsvarer og leder forsvarergruppen i Advokatforeningen.

I juni i fjor fastslo for første gang en norsk domstol at glattcellebruken bryter med menneskerettighetene. Da hadde en 44 år gammel mann blitt holdt isolert på glattcelle i Oslo i til sammen ni dager ved to anledninger.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet peker på kapasitetsproblemer og sier departementet har satt i gang en rekke tiltak for å bedre kapasiteten, blant annet ved å leie fengselsplasser i Nederland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere