*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt ustabilt på Byneset

Trondheim (NTB): Det er fortsatt bevegelse i raset på Byneset i Trondheim. Det kan ta flere dager før de evakuerte får vende hjem.

02.01.12 12:57

- Det raser fortsatt fra raskanten. Vi har nå eksperter ute som undersøker forholdene både på bakken og fra helikopter. Vi kan konstatere at det fortsatt er bevegelse i raset, sier regionsjef Kari Øvrelid i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.

Representanter for NVE, politiet, Trondheim kommune og Sivilforsvaret møttes mandag morgen for å gjøre opp status. Det er nå 40 evakuerte fra gårdene omkring rasområdet. De må belage seg på minst ei natt til på hotell eller hos slektninger og venner.

- Vi vil sette i gang grunnboring i området fra tirsdag og ta gård for gård. På grunnlag av dette vil det bli avgjort når de evakuerte får flytte tilbake, sier Øvrelid.

I et nytt møte mandag ettermiddag vil det bli avgjort om en person fra hver gård skal få hente ut det mest nødvendige fra hjemmene sine. De vil i så fall bli ledsaget av folk fra Sivilforsvaret, opplyser Øvrelid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.