RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt ustabilt på Byneset

Sist oppdatert:
Trondheim (NTB): Det er fortsatt bevegelse i raset på Byneset i Trondheim. Det kan ta flere dager før de evakuerte får vende hjem.

- Det raser fortsatt fra raskanten. Vi har nå eksperter ute som undersøker forholdene både på bakken og fra helikopter. Vi kan konstatere at det fortsatt er bevegelse i raset, sier regionsjef Kari Øvrelid i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.

Representanter for NVE, politiet, Trondheim kommune og Sivilforsvaret møttes mandag morgen for å gjøre opp status. Det er nå 40 evakuerte fra gårdene omkring rasområdet. De må belage seg på minst ei natt til på hotell eller hos slektninger og venner.

- Vi vil sette i gang grunnboring i området fra tirsdag og ta gård for gård. På grunnlag av dette vil det bli avgjort når de evakuerte får flytte tilbake, sier Øvrelid.

I et nytt møte mandag ettermiddag vil det bli avgjort om en person fra hver gård skal få hente ut det mest nødvendige fra hjemmene sine. De vil i så fall bli ledsaget av folk fra Sivilforsvaret, opplyser Øvrelid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere