*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt uvisst når fylkesveien i Sirdal kan åpnes

Sirdal (NTB): Geologer fra Statens vegvesen går torsdag ettermiddag gjennom rasstedet på fylkesvei 975 ved Ortevatnet i Sirdal. Det er ennå uvisst når veien kan gjenåpnes etter raset onsdag kveld.

19.09.13 13:32

- Geologene er på stedet for å vurdere terrenget og raset. Hvis deres vurderinger er at alt som kan komme ned, har kommet ned, så står entreprenøren klar til å rydde veien, sier kommunikasjonsrådgiver Jo Vegard Aardal i Statens vegvesen region sør til NTB.

Selve veibanen har ingen skader, så det er bare steinblokker og rasmasse som må ryddes vekk for at fylkesveien kan åpnes for trafikk.

Hvis geologene kommer til at det fremdeles er fare for nye ras, og det må foretas ytterligere sikring av veistrekningen, vil det ta lengre tid før strekningen kan åpnes.

Ifølge Stavanger Aftenblad skulle Statens vegvesen senere denne måneden vurdere strekningen for skredsikkerhet.

- Vi hadde planlagt en geologisk vurdering av strekningen langs vannet i september for å legge en plan for sikringsarbeidet, men raset kom oss i forkjøpet. Det er snakk om dager. Dette understreker viktigheten av å komme i gang med rassikringsprosjektet, sier fungerende avdelingsleder Inger Ann Fidjestøl i Statens vegvesen til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.