RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt våpenstrid i Politi-Norge

Oslo (NTB): Politifolk krever å få bære våpen for å kunne håndtere tøffere kriminelle, men politimestrene i fem av Norges største politidistrikter sier bestemt nei til generell bevæpning.

Politimestrene i Oslo, Hordaland Agder, Troms og Hordaland sier nei til generell bevæpning, viser en rundspørring Dagsavisen har gjort.

Fra 1. oktober skal alle patruljerende politibiler i Norge ha medbrakt våpen og ammunisjon, slik at patruljene slipper å reise inn til politistasjoner for å hente våpen, såkalt framskutt lagring. Vanlige politifolk mener det ikke er nok. Sjefene er av en annen oppfatning.

- De tiltak som er iverksatt med framskutt lagring og snart muligheten til å ha lettere tilgang på ammunisjon, er så langt tilstrekkelige, sier Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold til Dagsavisen.

- Jeg er mot generell bevæpning av politiet. Det vil kreve mer trening, flere ressurser, mer mannskap og flere treningsfasiliteter. Det er det ikke rom for akkurat nå, sier konstituert politimester i Sør-Trøndelag politidistrikt, Marit Fostervold Johansen, med hovedkvarter i Trondheim.

På sitt landsmøte i Molde i fjor vedtok Politiets Fellesforbund (PF) å si ja til generell bevæpning. PF-leder Sigve Bolstad forventer at landsmøtevedtaket tas på alvor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere